Calarasi: Ţigări de contrabandă în valoare de jumătate de miliard, confiscate de Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontiera din Calarasi au depistat un cetăţean român care transporta peste 5.000 pachete de ţigări fără documente de provenienţă, ce urmau să ajungă pe „piaţa neagră” de desfacere din judeţul Călăraşi, informează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Calarasi.

În cadrul unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de ţigarete , poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Călăraşi,au oprit în dimineaţa zilei de vineri – 07.05.2010, la un filtru organizat la intrarea în localitatea Călăraşi, pe conducătorul unui autovehicul despre care se deţineau date că se ocupă cu traficul şi comercializarea ilegală de produse acccizabile.

La controlul autovehiculului condus de S. Ionel în vârstă de 38 ani, domiciliat în localitatea Călăraşi, poliţiştii de frontieră au depistat cantitatea de 5095 pachete de ţigări,marca Winston, cu timbru de Republica Moldova, pentru care cetăţeanul nu avea acte de provenienţă.

S. Ionel a declarat organelor de cercetare că a cumpărat ţigările din localitatea Galaţi de la diverşi deţinători pe care nu-i cunoaşte, cu scopul de a le comercializa în municipiul Călăraşi.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 50.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii palete infracţionale.

Unii au citit și asta: