Calarasi: Tinerii şi pensionarii au protestat în faţa cabinetului senatorului Vasile Nedelcu (VIDEO)

Astăzi de dimineaţă, în jurul orei 9:45, senatorul UNPR (ex-PNL) a avut o surpriză nu tocmai plăcută când s-a trezit în faţa cabinetului senatorial de pe strada Bucureşti, din municipiul Calarasi, cu un miting organizat de organizaţie de tineret a PNL Călăraşi.

Un grup de tineri, însoţiţi de câţiva pensionari, purtau pancarte pe care scria: „Domnule senator Vasile Nedelcu, nu ne omorî bunicii prin votul dumitale! Votează pentru moţiunea de cenzură!”

Protestatarii criticau decizia guvernului de a micşora pensiile cu 15%, ca măsură pentru reducerea deficitului bugetar.

Senatorul s-a apărat în faţa protestatarilor vorbind de „pensiile nesimţite de 200 de milioane de lei”. Nedelcu le-a dat dreptate pensionarilor, însă i-a trimis să protesteze în altă parte: „E o situaţie grea, cei care au distrus ţara nu se găsesc printre dumneavoastră. Duceţi-vă la PNL, la PSD!”

Senatorul Vasile Nedelcu a declarat pentru Portalul de ştiri www.infoMuntenia.ro că iniţiatorii manifestaţiei nu au vrut decât să incite oamenii să-i scoată în stradă. Nedelcu a precizat că nu va vota împotriva Guvernului Boc: „Eu n-am să votez moţiunea. Am să mă abţin. Ţara trebuie condusă, trebuie să aibă în continuare un guvern. Noi suntem pentru interesul naţional, trebuie să mergem înainte. Sunt pentru progresul României, nu pentru stagnare. Avem amendamente la pachetul de măsuri.”

Senatorul Vasile Nedelcu s-a arătat împotriva diminuării pensiilor foarte mici (sub 350 de lei) şi a opinat că pensiile de sute de milioane trebuie recalculate.

La observaţia că vorbeşte de soluţii pentru pensiile foarte mari şi pensiile foarte mici, în timp ce pensiile de 700, 800, 900 de lei vor fi diminuate, senatorul Vasile Nedelcu a răspuns: „Este o perioadă de austeritate, când guvernul trebuie să ia aceste măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare şi nu a găsit altă soluţie decât aceasta: de a reduce pensiile şi salariile. Asta este măsura care a fost dispusă pentru 6 luni. Dacă nu se rezolvă situaţia, se vor lua alte măsuri…”

Unii au citit și asta: