in

Călărași, trafic de droguri: Reținere și control judiciar pentru două persoane

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Astfel, polițiștii au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Călărași și Ilfov, fiind descoperiți și ridicați 14.200 de lei, 3.000 de euro, 5 kilograme de canabis, 3 cântare electronice de precizie, 5 telefoane mobile, un aparat de vidat, o instalație artificială pentru cultivat canabis, un pistol de tip airsoft și alte mijloace de probă.

În sarcina primului bănuit s-a reținut că, în perioada aprilie-octombrie 2023, în mod repetat, ar fi comercializat diferite cantități de cocaină, în schimbul sumei de 2.000 de lei, încasată la fiecare tranzacție.

De asemenea, la data de 14 noiembrie 2023, acesta a fost depistat în flagrant delict, în timp ce deținea 12 grame de cocaină, destinate comercializării.

Cu privire la cel de-al doilea bănuit, din cercetările efectuate a reieșit că, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat diferite cantități de canabis, drog de risc, către consumatori din județul Călărași.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea unui bănuit și măsura controlului judiciar față de un altul.

La data de 15 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă a bănuitului reținut.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și cel al jandarmilor Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: DIICOT și Poliția Română