in ,

Călăraşi: Traficant de ţigări oprit cu focuri de armă, după o urmărire de 40 km

După o urmărire de aproximativ 40 km şi folosirea armamentului din dotare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, sprijiniti de  politistii din Lehliu, au reuşit blocarea unui autoturism al cărui conducător auto a refuzat să oprească pentru control, deoarece transporta ilegal ţigări, precizează comisarul Chiru Vasile.

Ieri, 14.01.a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi, judeţul Călăraşi, în timpul unei acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, pe DN31, Călăraşi – Olteniţa, au încercat să oprească pentru control un autoturism marca „Ford Focus” înmatriculat în Bulgaria, despre al cărui proprietar se deţineau informaţii că se ocupă cu traficul de alcool şi tutun.

Deoarece conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar, s-a trecut la urmărirea acestuia, totodată fiind solicitat sprijinul colegilor de la poliţia locală şi al unui echipaj din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi.

După o urmărire de aproximativ 40 km, poliţiştii au reuşit blocarea autoturismului şi deoarece conducătorul acestuia a încercat să fugă pe câmp, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, în conformitate cu prevederile legale, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, pentru reţinerea persoanei în cauză.

Din  primele verificări s-a stabilit că persoana de la volan este cetăţean român, se numeşte Dumitru J., are 36 ani si domiciliază pe raza judeţului Călăraşi.

La controlul autoturismului, în habitaclu, au fost găsite un număr de 798 pachete de ţigări marca WINSTON, în valoare de 7.900 lei. Acesta a declarat că a cumpărat ţigările de la diferite persoane de pe raza municipiului Călăraşi şi intenţiona să le revândă cu un preţ mai mare.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1500  lei, totodată fiindu-i reţinut permisul de conducere de către Poliţia Rutieră.

Fată de 14 ani lovită cu cuţitul de un necunoscut

Imagini după groaznicul cutremur din Haiti