in

Călăraşiul omoară ţânţarii, cu bani europeni

tantari-calarasiIn perioada 17-18 iunie 2009, municipiul Calarasi va gazdui work-shop-ul cu tema “Pastrarea si conservarea mediului – tehnici ecologice de control a populatiilor de tantari”, eveniment ce se inscrie in cadrul activitatilor proiectului “Managementul comun al mediului prin controlul populatiilor de tantari in regiunea transfrontaliera Calarasi – Silistra”.

In prima zi a evenimentului, in sala Teatrului Popular “Aurel Elefterescu”, cu incepere de la ora 10,00, vor fi prezentate etapele derularii unui tratament antilarvar – tehnici ecologice de control a populatiilor de tantari, exemple de bune practici in domeniu in tarile Uniunii Europene, precum si incadrarea acestor actiuni in randul proiectelor de mediu derulate la nivelul administratiei publice locale din judetul Calarasi.

In cea de-a doua zi a manifestarii urmeaza sa se realizeze o aplicatie practica a tratamentului in zona urbana calaraseana (subsoluri de blocuri)  si in zonele riverane Dunarii (zona de camp, la periferia municipiului Calarasi).

Proiectul, finantat prin Programul PHARE de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2005, linia bugetara RO2005/017-535.01.02.01, este implementat de Consiliul Judetean Calarasi, in parteneriat cu Primaria Silistra (Bulgaria) si Agentia pentru Protectia Mediului Calarasi, avand ca asociat E.I.D. Atlantique (Franta), obiectivul general al acestuia fiind imbunatatirea managementului de mediu in vederea cresterii calitatii vietii, valorificarea potentialului turistic si protejarii biodiversitatii in regiunea transfrontaliera Calarasi – Silistra.

La eveniment sunt asteptati sa participe aproximativ 50 de invitati.