Călărașiul poate avea încă 4 autobuze pentru transportul în comun

Consiliul Local al municipiului Călărași se convoacă în ședinţă ordinară miercuri, 25.07.2018, ora 11.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași.

Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea de principiu în vederea achiziționării a 4 autobuze pentru efectuarea transportului public local delegat prin atribuire directă către S.C. ALI TRANS COM SRL.

În data de 6 iunie 2018, SC ALI TRANS COM SRL a emis o adresă Primăriei Călărași, prin care solicită acordul Consiliului Local în vederea achiziționării a patru autobuze noi, motivat de faptul că perioada normată pentru mijloacele de transport persoane potrivit normelor legale în vigoare este de 4-8 ani, iar mijloacele de transport deținute au o durată de exploatare efectivă de 10 – 14 ani, fiind necesară înlocuirea acestora.

In prezent, transportul public local de calatori la nivelul Municipiului Calarasi se desfasoara de operatorul SC ALI TRANS COM SRL, pe bază de contract de delgare.

Contractul de delegare s-a semnat pe o perioada de maxim 2 ani.

În cazul achiziționării mijloacelor de transport noi sau rulate, acestea vor fi suportate din punct de vedere financiar de operator fără recuperarea ulterioară pe seama cheltuielilor cu amortizarea din subvenția primită de la bugetul local.

Unii au citit și asta: