in

Călăraşiul va avea cinematograf 3D

Municipiul Călăraşi ar putea avea, de anul viitor, un cinematograf modern, unde vor putea rula filme în standard 3D, anunţă preşedintele Consiliului judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu.

Cinematograful va funcţiona în sala de spectacole a Casei de Cultură din centrul municipiului Călăraşi, preşedintele Consiliului judeţean apreciind că în acest fel se poate susţine financiar şi activitatea şi întreţinerea casei de cultură.

Pentru definitivarea lucrărilor la Casa de Cultură (începută în anii ’80) mai sunt necesari 150 de miliarde de lei vechi, anul acesta fiind alocaţi pentru lucrări 70 de miliarde de lei. Sala de spectacole de la Casa de cultură Călăraşi va avea o capacitate de 600 de locuri.

Filipescu speră ca în acest mod călărăşenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la cinematografele din mall-urile bucureştene  pentru a putea viziona un film. Preşedintele Consiliului judeţean se gândeşte să amenajeze o sală mai mică (50-60 de locuri) chiar pentru filme 6D, un sistem care prin curenţi de aer, mirosuri şi mişcarea scaunelor creează iluzia prezenţei, în carne şi oase, a spectatorilor în mijlocul acţiunii.