”Călătoria muzicală a Domnului Goe” ajunge și la Călărași

Călătoria muzicală a Domnului Goe este un proiect original Alumnus Club UNESCO dedicat elevilor din școlilor gimnaziale, ce le permite acestora să exploreze într-un mod inedit operele lui Ion Luca Caragiale. Proiectul se va desfășura în 8-11 aprilie în Târgoviște, Pitești, Alexandria și Călărași.

Spectacolul este interactiv și reprezintă o oportunitate extraordinară pentru copiii din clasele 0-4 de a descoperi universul lui Caragiale într-un mod original. Spectacolul este special creat pentru cei mici și vine în completarea programei școlare.

Aflat în regia lui Iulian Sandu, spectacolul va conține fragmente din operele Vizită, Domnul Goe, Două loturi, Bubico și Pedagog de școală nouă prezentate pe muzica compozitorului Sorin Oancea. Artiștii Gianina Sion, Mihai Paun, Luminița Vologa, Isabela Oancea și Iulian Sandu vor interacționa constant cu micii spectatorii, le vor prezenta informații despre viața și operele lui Ion Luca Caragiale și îi vor implica pe copii în diverse jocuri interactive astfel încât aceștia să asimileze noile informații în cel mai plăcut mod posibil.

Spectacolul s-a desfășurat în premieră în luna aprilie în Târgoviște, la Liceul de Arte Bălașa Doamna (8 aprilie) și în Pitești, la Școala Generală Tudor Arghezi (9 aprilie). Urmează Alexandria, la Școala Gimnazială Nr. 5 (10 aprilie) și în Călărași, la Școala Generală 11 Tudor Vladimirescu (11 aprilie).

Proiectul este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național iar Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Alumnus Club UNESCO a fost înființată în anul 2000 și pe parcursul celor 17 ani de activitate neintreruptă a implementat numeroase proiecte educationale, majoritatea adresate în exclusivitate tinerilor și copiilor.

Sursa: www.romania-muzical.ro

Unii au citit și asta: