A început campania de vaccinare: 22.000 doze gratuite în Călăraşi

Pentru anul acesta, Ministerul Sănătăţii a finalizat achiziţia unui număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent (conţine tulpinile recomandate de OMS- H1N1, H3N2 şi B).

Cele 1.300.000 de doze au costat 14.400000 lei şi au fost comandate la Institutul Naţional de Cercetare –Dezvoltare Cantacuzino şi achitate din fonduri bugetare ale Ministerului Sănătăţii pentru  imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli renale, diabet zaharat etc, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sănătăţii.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală şi pentru persoanele care nu intră în categoria persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire pentru că este considerat singurul mod eficient de prevenire a îmbolnăvirilor.

Judeţului Călăraşi i-au fost repartizate 22.000 de doze vaccin antigripal, care au ajuns deja la cabinetele medicilor de familie şi în spitale.

Persoanele care nu se află în categoria cu risc ridicat de îmbolnăvire vor trebui să plătească 28 de lei pentru un vaccin românesc şi 35 de lei pentru unul de provenienţă franceză.

Unii au citit și asta: