in

Călărași: Campania ”Din suflet pentru suflet”, la ediția cu numărul 10. Cum poți să ajuți și tu

Începând cu data de 1 noiembrie 2023, Crucea Roșie Călărași a dat startul proiectului ”Din suflet pentru suflet”.

Este o acțiune care are loc în preajma Crăciunului, prin care sunt sprijinite familii cu posibilități reduse, persoane șingure și în vârstă, familii cu mulți copii.
Donațiile pot fi alimente neperisabile, haine, încălțăminte, jucării.
Poate participa orice persoană care vrea și poate să ajute.

Este necesar ca alimentele să aibă un termen bun de expirare: ulei, zahar, mălai, făină, conserve, paste, dulciuri.
Îmbrăcămintea și încălțămintea trebuie să fie curate și în stare bună. Pot fi atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Donațiile pot include și produse de igienă personală sau a locuinței.
Toate donațiile strânse vor fi direcționate familiilor nevoiașe din județul Călărași în perioada dinaintea Crăciunului.

Aura Giurcă, directoarea Filialei Crucii Roșii Călărași, a oferit mai multe detalii în cadrul matinalului de la Radio Voces Campi Călărași din data de 2 noiembrie:
“De ieri, 1 noiembrie 2023, am dat start programului Din Suflet pentru Suflet, așa se numește proiectul pe care îl desfășurăm de Paște și de Crăciun, l-am desfășurat tot timpul anului, dar este mai complicat pentru că nu avem spațiu, nu avem timp. Noi nu dăm alimente doar de Paște și Crăciun, dăm tot timpul anului, dar de Paște si Crăciun pachetele trebuie să fie voluminoase. Din suflet pentru suflet este un proiect care a luat naștere acum zece ani de zile împreună cu două școli de la noi din oraș și care s-a extins în tot județul. Într-adevăr, apelăm la școli, colectăm de la lume alimente mai greu perisabile, rechizite, încălțăminte și îmbrăcăminte de iarnă, pentru că sunt foarte multe familii care nu își permit aceste lucruri și mai sunt și persoanele vârstnice care au imposibilitatea de a-și procura lemnele sau de a-și procura alimentele. Nici nu vă puteți inchipui cât sunt de mulți. Anul acesta sper din tot sufletul să adun 850 de pachete”.

Cei care doresc să doneze, o pot face de luni pana vineri, între 8 si 16, la sediul Crucii Roșii din Călărași, Prelungirea București nr 24, în bloc cu DSP.