in

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, în Craiova

Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România lansează campania „Schimbă PET-ul cu Biletul” la Craiova, care încurajează cetățenii să dea 5 deșeuri (PET, sticlă sau doze de aluminiu) la schimb pentru două călătorii gratuite cu autobuzul, în ziua de vineri, 30 iulie 2021, în contextul programului Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Acestea pot fi aduse la unul dintre cele 3 magazine Kaufland: Kaufland Craiova – Valea Roșie (Calea București nr. 72), Kaufland Craiova – Craiovița (Str. Tineretului nr. 18C) sau Kaufland – Sisești (Str. Dr. Nicolae Ionescu Sisești nr. 23), pentru a fi colectate cu ajutorul aparatelor automate Tomra din parcările magazinelor, instalate de către companie. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon prin intermediul căruia participanții vor beneficia de două călătorii gratuite cu autobuzul, în baza biletelor oferite de voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Demararea campaniei în Municipiul Craiova este posibilă deoarece, începând cu jumătatea lunii iulie, toate magazinele Kaufland din Craiova dispun de infrastructuri de reciclare de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru).

În plus, în cadrul campaniei „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității”, Kaufland recompensează toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic. Astfel că, la fiecare 5 ambalaje reciclate la automatele de reciclare, consumatorii primesc cupoane de 20% reducere, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor. Dacă până la finalul lunii iulie cupoanele pot fi folosite pentru un produs la alegere din gama de înghetață Häagen Dasz 95 ml sau din gama produselor cosmetice Barnängen, de la 1 august, reducerea de 20% poate fi aplicată pentru toată categoria de articole CIF Perfect Finish 435 ml.

Inițiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes la Constanța, au decis să facă un pas înainte către un viitor mai sustenabil, prin implementarea campaniei și într-un alt oraș. De această dată, este vorba de Craiova, unde vineri, 30 iulie 2021, locuitorii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri colectate.
Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii – Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.

Written by infomuntenia.ro

Ultimul weekend cu ”Raya și ultimul dragon”, la Cinema călărași (vezi trailer)

Călărași: 8 cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile