Campanie de vaccinare cu echipe mobile, în județul Călărași

În vederea eficientizării și accelerării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a expediat o scrisoare deschisă către toți medicii de familie din județ. Acțiunea are loc în colaborare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

În vederea asigurării accesului la vaccinare în condiții de siguranță pentru populația județului Călărași, Instituția Prefectului – Județul Călărași și Direcția de Sănătate Publică Judeţeană Călărași derulează o campanie de vaccinare cu echipe mobile.

În baza unui calendar, echipele mobile se vor deplasa în localități situate la distanțe mari de centrele de vaccinare, în vederea vaccinării populației generale din mediul rural.

Primăriile unităților administrativ teritoriale se vor implica în această campanie prin întocmirea listelor cu persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.
În acest sens, medicii de familie sunt rugați să sprijine echipele mobile de imunizare, prin informarea corectă a pacienților arondați cabinetului fiecărui medic de familie asupra beneficiilor vaccinului împotriva COVID-19 și importanței imunizării.

E

Unii au citit și asta: