Campanie pentru sănătatea femeilor din Călăraşi

alina_jipaCandidatul alianţei PSD-PC  la  alegerile pentru Parlamentul European, doamna Alina Jipa a iniţiat o campanie de screening pentru cancerul de col uterin adresat femeilor din judeţul Călăraşi ce locuiesc în mediul rural.

Astfel, începând cu data de 25 mai, dna Jipa se va deplasa în comunele judeţului Călăraşi pentru promova   iniţiativa „Alege să fie sănătoasă! ALEGE BINE”. Campania de informare şi screening are drept ţintă populaţia de sex feminin expusă riscului:„Potrivit statisticilor,  6  femei mor zilnic de cancer de col uterin in România. În schimb, un control de rutină, care durează doar 10 minute, le poate salva viaţa. Din acest motiv, am considerat nimerit să derulez  o campanie de informare care să permită, în acelaşi timp, şi efectuarea controalelor de specialitate. Prima oprire a caravanei a avut loc în comun Cuza-vodă urmând ca în celelalte săptămâni să ne deplasăm în cât mai multe comune din judet”, a declarat candidatul PSD+PC, Alina Jipa.”

Accesul cetățenilor români la sistemul de sănătate este tot mai dificil, iar serviciile medicale pentru omul simplu rămân în continuare de proastă calitate. În viziunea PSD+PC, pentru ca sănătatea și să devină accesibilă şi de calitate, vor trebui combinate măsurile de la nivel comunitar și național. În acest sens, europarlamentarii PSD+PC vor acționa pentru constituirea unui sistem european de sănătate publică prin care să se prevadă standarde minime obligatorii în domeniu pentru statele membre și prin care să se instituie un mecanism comunitar de intervenție în cazurile excepționale – epidemii sau dezastre naturale.

De asemenea, europarlamentarii PSD+PC vor iniția o campanie prin care cadrele medicale din zonele mai puțin dezvoltate ale Uniunii (cu precădere din zonele rurale ale țărilor din Est, deci și din România)să fie integrate într-un program de pregătire la nivel european care să asigure, pe de o parte, o creștere a nivelului actului medical în aceste zone și, pe de altă parte, să stimuleze stabilirea cadrelor medicale tinere în aceste zone.

Unii au citit și asta:

4 Comentarii

 1. Doamna Jipa oare nu lucreaza cu norma intreaga la directia muncii? Sau caravana are loc dupa orele de program?

 2. Alex, poate ca tu esti obisnuit cu vechii directori care STATEAU la munca si luau banii de la Stat pentru STAT. Acum, directorii sunt evaluati dupa indeplinirea unor criterii de performanta din proiectul de management.

  Poate că intr-o zi vine la 7 si pleaca la 20, altadata vine la 11 si pleaca la 14… nu stiu daca asta conteaza. Eu zic ca dirtectorii ar trebui platiti pentru realizari nu pt PREZENTA la munca. Ca ne-am saturat de sefi care isi iau banii degeaba.

 3. Ce criterii de preformanta??? Ce proiect de management??? Ha ha ha ha!!! Buna gluma!!!!

 4. Draga Alex

  Orice candidat are o echipa in spate!
  Nu doamna Jipa trebuia sa fie prezenta in acea campanie ci specialistii: medici, asistenti medicali, voluntari!
  Atunci cand se intampla ceva “de bine” este imposibil sa nu stea cineva pe margine si sa arunce cu pietre. Decat sa stai sa “carcotesti” mai bine te alaturai acestei echipe!

  cu bine,

  O candidata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*