Avatar 2 va apărea în 2021. Se cunoaşte o mare parte din distribuţie

film Avatar 2

Lansat în urmă cu 10 ani, filmul Avatar, regizat de James Cameron, a produs un adevărat seism în cinematografie, devenind primul film cu încasări de peste 2 miliarde de dolari. Filmul nu a primit recenzii pozitive doar din partea spectatorilor. El a primit 9 nominalizări la premiile Oscar şi a cucerit statuetele pentru cea mai bună regie artistică, cea mai bună imagine şi cele mai bune efecte vizuale.  ,,Avatar” a pierdut premiile importante în defavoarea lui ,,The Hurt Locker”, o peliculă cu încasări de doar 19 milioane de dolari, produsă de fosta soţie a lui Cameron, Kathryn Bigelow.

În mod normal, când un film înregistrează un asemenea succes de casă, este urmat, în scurt timp, de continuări şi de preluarea ideii de catre industria gamblingului. Multe dintre filmele care au prins la public au prins în industria jocurilor de noroc, în România fiind disponibile sloturile ,,Jumanji”, ,,Planet of the Apes” sau ,,Vikings”. Niciun producător de sloturi nu a anunţat cumpărarea drepturilor pentru realizarea unui produs după acest film, aşa cum, după 10 ani, nu a apărut încă o continuare a filmului.

Cu siguranţă, lucrurile nu vor rămâne aşa. James Cameron anunţa în 2010 că filmul va avea două continuări. Prima dintre ele urma să apară în 2014. În 2013, regizorul a semnat o înţelegere cu Studiourile 20 Century Fox. Aceasta prevedea o serie de trei filme, care erau programate să apară în 2017, 2018 şi 2019. Implicarea regizorului în proiectul Star Wars a dus la o nouă amânare a apariţiei Avatar 2.

De curând, James Cameron a declarat că se vor face 4 noi filme Avatar, primul dintre ele urmând a părea în decembrie 2021, iar următoarele în 2023, 2025 şi 2027. Între aceste filme se vor lansa şi trei noi producţii din seria Star Wars. Cu aceeaşi ocazie, regizorul a anunţat că Britain Dalton, Filip Geljo, Jamie Flatters, Bailey Bass, Trinity Bliss, Jack Champion şi Duane Evans Jr. vor fi tinerii Na`vi care vor trăi aventuri pe planeta Pandora:

,,Ei reprezintă generaţia viitoare pe Pandora şi au un rol foarte important nu doar în această primă parte, ci în toate filmele pe care urmează să le facem”.

Pentru că ,,în flmele science fiction nu moare nimeni”, după cum afirmă regizorul James Cameron, Sigourney Weaver va reveni în rolul Dr. Grace Augustine. Alături de ea vor fi unele nume noi, cum ar fi Vin Diesel sau Michelle Yeoh. Regizorul a anunţat actorii care şi-au dat acordul pentru a apărea în cele 4 filme:

Sigourney Weaver – Dr. Grace Augustine
Sam Worthington – Jake Sully
Zoe Saldana – Neytiri
Stephen Lang – Colonel Miles Quaritch
Kate Winslet – Ronal
Joel David Moore – Norm Spellman
CCH Pounder – Mo’at
Jamie Flatters – Neteyam
Britain Dalton – Lo’ak
Trinity Bliss – Tuktirey
Cliff Curtis – Tonowari
Filip Geljo – Aonung
Bailey Bass – Tsireya
Duane Evans Jr. – Roxto
Matt Gerald – Corporal Lyle Wainfleet
Oona Chaplain – Varang
Jack Champion – Javier ,,Spider” Socorro
Jemaine Clement – Dr. Ian Garvin
Michelle Yeoh – Dr. Karina Mogue
Vin Diesel – rol secret.

În ceea ce priveşte acţiunea, producătorul Jon Landau a precizat că Avatar 2 nu va avea legătură cu primul film: ,,Fiecare film este un film independent. Nu trebuie să fi văzut primul Avatar pentru a înţelege Avatar 2… Cu această serie, avem luxul de a fi creat Pandora. O vom păstra pe ea, iar totul în jur va fi nou. O să intrăm pe teritorii nebănuite”.

Unii au citit și asta: