Scandalagiii de la Curcani au primit mandate de arestare pe 29 de zile

foto: realitatea.net

 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au prezentat luni, 11 iunie, Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă, pe cele opt persoane din Curcani, suspecte de săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege şi atac asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor de la urnele de vot.

Instanţa de judecată a emis luni după amiază mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.

Suspecţii urmează să fie transferaţi şi depuşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

 

Secţia 3 de Poliţie Rurală Curcani a fost sesizată duminică, 10 iunie, la ora 09.00, prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în Secţiile de votare nr. 1, 2 şi 3 Curcani, din incinta şcolii generale au fost distruse urnele de vot.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat suspectul, un bărbat de 42 ani, candidat la funcţia de primar al comunei Curcani, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 67/2004 – împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, atacul prin orice mijloace asupra localului secţiei de votare şi ruperea sigiliilor, precum şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Continuarea cercetărilor a dus la  identificarea tuturor participanţilor şi tragerea acestora la răspundere penală.

 

Unii au citit și asta: