in

CAS are bani pentru spitalele din Călăraşi, până la jumătatea lunii septembrie

cas-calarasiÎntr-o informare adresată Instituţiei Prefectului judeţului Călăraşi, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Călăraşi, Marian Dinulescu, arată că s-a constatat necesitatea suplimentării bugetului cu aproximativ 35%.

Cele mai mari suplimentări de buget sunt necesare pentru asigurarea activităţilor specifice la Spitalul judeţean de Urgenţă Călăraşi, spitalele din Olteniţa şi Lehliu Gară, Spitalul de psihiatrie Săpunari şi Spitalul TBC Călăraşi.

Bugetul actual al CAS Călăraşi acoperă necesarul spitalelor din judeţul Călăraşi doar până la jumătatea lunii septembrie, de aceea suplimentarea bugetului cu 35% este absolut necesară pentru asigurarea necesarului financiar până la sfârşitul anului 2009.

Şi Serviciul judeţean de Ambulanţă Călăraşi are nevoie de o suplimentare de buget, cu 37,5%, disponibilul financiar actual asigurând funcţionarea doar până la sfârşitul lunii septembrie.

Marian Dinulescu s-a arătat nemulţumit că 86% din sumele repartizate către Spitalul Călăraşi, pentru întreg pachetul de servicii contractate, se duc pe salarii. Dinulescu spune că va verifica şi dacă serviciile medicale acordate asiguraţilor se ridică la nivelul sumelor achitate de CAS Călăraşi.

www.infomuntenia.ro