CAS Călăraşi confirmă: Situaţie dramatică la spitalul din Olteniţa

foto: www.olteniteanul.ro

 

Situaţia de la spitalul din Olteniţa a ajuns să fie dramatică, după cum o cataloghează chiar directorul Casei Judeţene de Sănătate Călăraşi, Marian Dinulescu.

În lipsa eficienţei şi rentabilităţii financiare dar şi a subfinanţării sistemului sanitar, spitalul din Olteniţa a ajuns să cheltuie pe salarii, de la începutul acestui an, peste 90% din bugetul pe care-l primeşte de la CAS.

Marian Dinulescu precizează că, în luna iunie, spitalul din Olteniţa a cheltuit 98,7% din fondurile primite de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru plata salariilor. În acelaşi timp, spitalul din Călăraşi, calificat şi el ca nerentabil, cheltuie pe salarii 70% din fondurile primite de la CAS.

Şeful CAS precizează că măsurile pentru salvarea spitalului de la Olteniţa sunt dure şi trebuie aplicate imediat. Printre cele mai vehiculate soluţii pentru rezolvarea situaţiei dramatice de la Olteniţa se numără şi disponibilizarea a 50 de salariaţi din cei 236 dar şi diminuarea salariilor cu acceptul angajaţilor şi sindicatului.

De la începutul anului spitalul din Olteniţa are arierate (datorii băneşti neplătite la timp) în valoare de 13 miliarde lei vechi.

Unii au citit și asta: