Câte cazuri noi de COVID-19 sunt în Călărași?

Miercuri, 29 iulie 2020, la nivelul județului Călărași, numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 281, cu 3 cazuri înregistrat în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 176 de persoane s-au vindecat, în timp ce 14 au decedat.

178 persoane se află în carantină la domiciliu, iar 9 persoane sunt în izolare la domiciliu.

78 persoane sunt în izolare instituționalizată.

Potrivit noilor reglementări, izolarea este pentru persoanele bolnave sau purtătoare de virusul SARS-CoV-2 asimptomatice, iar carantina pentru persoanele care vin din țări cu risc ridicat sau care au intrat în contact cu o persoană confirmată.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Unii au citit și asta: