Câte persoane sunt infectate cu noul coronavirus, în Călărași

Marți, 30 iunie 2020, la nivelul județului Călărași, 177 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, 116 au fost declarate vindecate, iar alte 7 persoane au decedat.

O persoană se află în carantină instituționalizată, în timp ce 1120 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare.

În ultimele 24 de ore, o persoană a ieșit din carantină și 134 de persoane au terminat perioada de izolare de 14 zile.

Informațiile sunt furnizate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul actual și au acționat pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli și pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358.

Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Unii au citit și asta: