in

Caz de gripă porcină la Călăraşi

gripa porcinaLa inceputul acestei saptamani fost confirmata infectia cu noua tulpina A/H1N1, la inca un pacient cu domiciliul in judetul Calarasi, anunta Radio Voces Campi.

Este vorba despre o tanara ce a fost plecata in vacanta in perioada 21-24 iulie in Austria si in perioada 27 iulie- 01 august in Bulgaria.

Dupa revenirea in tara, in cursul zilei de 02 august, a prezentat febra, astenie, dureri articulare si varsaturi. S-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Bucuresti, unde a fost internata si i s-au prelevate probe. In data de 03 august a fost emis rezultatul pozitiv, pacienta a fost transferata la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals unse se afla sub tratament antiviral. Starea generala a pacientei in prezent este buna.

Medicul primar epidemilog, Camelia Truica, mentioneaza faptul ca de la intoarcerea in tara si pana la momentul internarii la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Bucuresti nu a venit in contact cu nici o persoana din judet.
Acesta este al treilea caz confirmat cu domiciliu in judetul nostru.Toate cele trei cazuri sunt cazuri de import .
Pentru nici unul dintre cazuri pana in prezent nu au fost inregistrate cazuri secundare.

Pompierii din Călăraşi au obţinut locul 1

177 de solicitări finanţări nerambursabile, prin Regio, depuse la ADR Sud Muntenia