Ce alimente consumi pentru a-ți potoli foamea

Fibrele sunt, fără doar și poate, vitale în alimentația noastră. Reglează digestia și sunt bune prietene cu silueta ta. De unde rolul acesta atât de important pentru silueta ta?

„Fibrele nu se transformă în grăsimi indiferent de combinațiile alimentare pe care le faci!”, spune Pr. Dr. Cornel Brotac, Medic Specialist Recuperare, Medicina Fizică și Balneologie. Mai mult decât atât, fibrele se digeră ușor, scad colesterolul „rău”, cresc numărul bacteriilor benefice din intestin și ajută imunitatea. Iată, o sumedenie de motive care să te îndemne să consumi fibre la fiecare masă.

„Fibrele sunt, dacă vrei, un fel carbohidrați care provin din plante. Fibrele sunt de două feluri – fibre alimentare solubile și fibre insolubile. Fiecare categorie vine cu plusurile ei. Pe de parte, fibrele au un aport caloric scăzut, încă un motiv în plus să spunem că sunt foarte sigure din punctul de vedere al siluetei!”, explică în continuare specialistul.

Fibrele solubile în apă contribuie la reducerea nivelului de colesterol și al glicemiei, fiind extrem de sățioase.

„Mărul, fructele de pădure, prunele, perele, gutuia, portocalele, cireșele, usturoiul, orzul, ovăzul, sparanghelul, ceapa, bananele, mazărea, morcovii, ciupercile sau fasolea sunt o parte dintre alimentele care îți aduc un aport consistent de fibre solubile”, explică dr. Cornel Brotac.

Fibrele insolubile, pe de altă parte, îți potolesc foamea, ca să o spunem pe românește. Îți cresc senzația de sațietate după masă, contribuind la procesul de slăbire.

„Nucile, cerealele integrale, varza, tărâțele, orezul brun, semințele de in, broccoli, avocado, dovleceii, piersicile, mazărea, rădăcinoasele, toate sunt “laxative” naturale, cu rol de reducere a constipației și prevenție a cancerului de colon”, continuă specialistul.

Așadar, ai grijă să introduci în alimentația ta aceste produse și o să vezi că atât silueta, cât și tranzitul tău intestinal vor funcționa optim.

Sursa: www.doctorulzilei.ro

Unii au citit și asta: