in

Ce aţi facut domnule Băsescu la Cotroceni, ati dormit?

geoana 4 decMircea Geoană: România are nevoie de unitate, nu de scandal

Preşedintele PSD a prezentat în cadrul dezbaterii soluţii la problemele românilor. Mesajul lui Mircea Geoană a fost foarte clar: România are nevoie de unitate, nu de scandal, de locuri de muncă, nu de diversiuni electorale. În schimb, Traian Băsescu nu a ştiut decât să atace, să insulte şi să fugă de răspunsuri. Traian Băsescu nu are soluţii pentru criza economică şi politică, iar în cursul dezbaterii acest lucru a fost evident. Actualul preşedinte a mizat pe o strategie josnică şi a acoperit adevăratele probleme cu scandal şi diversiuni.

Mircea Geoană a demonstrat că cei cinci ani petrecuţi de Traian Băsescu la Cotroceni au fost ani pierduţi pentru România: Economia subterană a crescut la o treime din PIB. Pai ce aţi făcut până acum, domnule Băsescu, aţi dormit la Cotroceni? Problemele dezbătute au arătat însă că nu numai economia subterană a crescut în ultimii ani. Justiţia, Educaţia, Agricultura, Politica Externă, toate au regresat în timpul mandatului lui Traian Băsescu. De aceea, întrebarea «Ce aţi făcut, domnule Băsescu la Cotroceni, aţi dormit?» a pus punctul pe i în această campanie.

Mircea Geoană: Spre deosebire de dumneavoastră, eu candidez fără să am vreun dosar penal şi fără să fiu şantajabil

În cadrul dezbaterii, actualul preşedinte nu a fost nici responsabil şi nici onest. Preşedintele în funcţie a vorbit despre “moguli”, uitând să spună că aceştia sunt foştii săi parteneri de afaceri şi de guvernare. Mircea Geoană a fost şi în cadrul dezbaterii un politician serios şi echilibrat. Mai mult decât atât, preşedintele PSD a arătat că, spre deosebire de actualul preşedinte, nu este un om şantajabil: «E o diferenţă fundamentală între mine şi domnul Băsescu. Eu candidez la Preşedinţia României fără să nu am niciun dosar penal aşa cum aţi avut dumneavoastră înainte să candidaţi şi care este suspendat datorită imunităţii prezidenţiale.»