in

Ce beneficii îți aduce sinceritatea

Atunci când vine vorba de a spune ce gândești, amintește-ți că limita libertății tale este integritatea persoanei de lângă tine, așa că nu este nevoie să rănești pe nimeni pentru a-ți exprima opinia.

Când spui ce gândești și practici arta sincerității, ai parte de numeroase beneficii pentru sănătate. În această lume dominată de minciuni și adevăruri spuse pe jumătate, oamenii sinceri par a fi pe cale de dispariție.

Desigur, exprimarea sinceră a gândurilor și a opiniilor trebuie să aibă anumite limite dictate de respect, atenție și empatie.

Uneori, adevărul provoacă suferință, știm asta. Însă dacă acesta ajută persoana din fața ta să evolueze și să capete o nouă perspectivă care o maturizează și îi îmbunătățește viața, înseamnă că a meritat.

Pentru a spune ce gândești, ai nevoie de o doză de curaj, de încredere în tine și de autenticitate. Află ce beneficii îți oferă acest obicei.

1. Dacă spui ce gândești, dormi mai bine noaptea
Nimic nu este mai relaxant și mai benefic decât să pui capul pe pernă având conștiința curată. Persoanele care spun ce gândesc, cu respect și hotărâre, se bucură de o stare emoțională mai bună și combat mai ușor stresul.

Arta de a fi sincer și a vorbi fără teamă, cu mâna pe inimă, necesită timp și practică, însă aceasta ar putea fi soluția împotriva insomniei generate de neliniștile din timpul zilei.

2. Părerile celor din jur nu mai contează
Dacă spui ce gândești, părerile celorlalți nu te mai afectează.
Când renunți la lucrurile care te deranjau, îți exprimi în cuvinte îngrijorarea și impui anumite limite în viața de zi cu zi pentru a-ți păstra demnitatea intactă, nu te mai preocupă criticile altor persoane.
Din primul moment în care începi să acționezi cu curaj și să fii cine ești, nu te mai interesează opiniile celorlalți vizavi de propria persoană.

Atunci când știi cine ești, nu mai contează ce gândesc alții despre tine.

3. Nu mai încerci să îi mulțumești pe toți
Când spui ce gândești, nu mai simți acea nevoie de a-i mulțumi pe cei din jur cu orice preț.

Înțelegi acum că persoanele care te laudă, te iubesc și te respectă fac asta pentru că așa simt. Și ele sunt la fel de autentice ca tine, știu cât de mult contezi pentru ele și te admiră.
Nu uita că unul dintre cele mai mari obstacole în calea dezvoltării personale este nevoia constantă de a-i mulțumi pe ceilalți, de a fi ce vor ei să fii sau de a te încadra în standardele lor.
Dacă gândești și acționezi în acest fel, îți pierzi sănătatea și stima de sine. Nu-ți fie teamă să te exprimi sincer și să spui ce gândești cu voce tare.
Dacă nu îi convine cuiva, poate pleca. Dacă o persoană îți întoarce spatele din cauza vorbelor sau a acțiunilor tale, înseamnă că aceasta nu se potrivește propriei tale identități.

Citește mai mult: dozadesanatate.ro

Written by infomuntenia.ro

Proiectul SinCE-AFC: ADR Sud Muntenia a participat la întâlnirea organizată de Regiunea Wielkopolska (Polonia)

La zi: 4 iunie – curiozităţi, aniversări