in ,

Ce crede Nicușor Cionoiu despre greva din învățământ

”Înțeleg greva generală a federaţiilor sindicale din învăţământ, totuși consider că revendicările dascălilor pot fi rezolvate.
Sistemul educaţional din România trece printr-o perioadă dificilă, mai ales acum când elevii se află în pragul examenelor de final de an.

PSD susține ideea de dialog pentru rezolvarea unor astfel de situaţii, iar soluția pentru revendicările sindicatelor din Educație este noua Lege a salarizării, jalon în PNRR, prin care se va stabili un calendar al majorărilor salariale. Această lege reprezintă un pilon important în cadrul PNRR conform căreia toate categoriile profesionale vor ajunge la nivelul corespunzător, în funcție de proiecțiile bugetare pe anii următori.

Există soluții astfel încât să oprim efectele negative ce pot afecta grav educația copiilor noștri, dacă activitatea școlară cât și examenele finale nu se vor desfășura conform programei școlare. Vorbim de viitorul elevilor, motiv pentru care nu trebuie să se abordeze acest mod egoist, prin renunțarea prezenței la cursuri a profesorilor, ci unul de dialog și înțelegere.”
senator PSD
Nicușor Cionoiu