in

Ce legume și fructe ajută la detoxifierea ficatului

Liver-Detox-Juice2

Detoxifierea ficatului se poate face incluzând în dieta zilnică produse sănătoase și eliminând alimentele prăjite și semipreparatele.

Printre produsele care ne pot ajuta la detoxifierea hepatică se numără grapefruitul, morcovul, sfecla, ceaiul verde, merele, uleiul vegetal presat la rece, lămâia și varza. Grapefruitul, de exemplu, contribuie la detoxifierea ficatului datorită vitaminei C și a antioxidanților.

Morcovul și sfecla, de asemenea, sunt un depozit real de flavonoide vegetale și beta-caroten, elemente care pot stimula îmbunătățirea funcției hepatice.

Ceaiul verde este, la rândul său, extrem de util pentru sănătatea ficatului, deoarece conține catechine (un antioxidant puternic).

Un alt aliment care curăță ficatul este mărul, care ameliorează funcțile hepatice.

Uleiul vegetal presat la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă sau de in conține grăsimi sănătoase care absorb toxinele.

Lămâia poate contribui la sănătatea ficatului dacă în fiecare dimineață bem un pahar de suc proaspăt, funcțiile hepatice devenind astfel mult mai active încă de la prima oră.

În ceea ce privește varza, aceasta este un aliat puternic al ficatului și se recomandă să fie consumată atât proaspătă, cât și fiartă sau murată.

Specialiștii ucraineni recomandă respectarea a trei condiții pentru detoxifierea organismului, regula de bază fiind ca, timp de 24 de ore, să bem doar sucuri proaspete de fructe și să nu mâncăm nimic.

Cele trei condiții sunt următoarele:
– trebuie să ne preparăm sucurile din fructele și legumele care ne plac cel mai mult;
– detoxifierea trebuie să înceapă la prânz și să se încheie abia a doua zi, tot la prânz;
– trebuie să alegem pentru detoxifiere ziua cea mai puțin solicitantă.

Specialiștii susțin că este ideal ca procesul de curățare a organismului să aibă loc acasă și să nu fie întrerupt de activității fizice. În ceea ce privește alegerea fructelor pentru prepararea sucurilor, totul depinde de preferințele fiecăruia, însă sunt recomandate merele, morcovii și citricele.

De asemenea, cantitatea de suc consumată nu este deloc importantă. Pentru un efect mai puternic de ardere a grăsimilor, sucul poate fi condimentat cu puțin ghimbir proaspăt. O atenție aparte trebuie să acordăm sucului de sfeclă, deoarece poate provoca o scădere bruscă a presiunii, diaree sau chiar amețeli. Înainte de a începe o cură de detoxifiere de o zi, este recomandat să consultăm medicul de familie sau un nutriționist.

Sursa: http://www.doctorulzilei.ro/

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opt din zece copii români au cont pe rețelele de socializare

Filmele săptămânii la cinema 3D / 2D Călărași