in

Ce sancțiuni au aplicat polițiștii locali din Călărași în luna octombrie

În perioada 01 – 31 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului şi-au desfăşurat activitatea, conform atribuțiilor specifice, conferite de Legea nr. 155/2010, H.G.nr. 1332/2010, respectiv Regulamentul de Organizare şi Funcţionare.

S-au avut în vedere, în principal, acțiuni organizate și desfășurate pe activități comerciale, pe mediu și salubrizare, pe disciplina în construcții, pe respectarea HCL 194/2023, precum și pe alte linii.

În luna octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului:
– au acționat zilnic pentru combaterea activităților ilicite, la Piața Big Orizont, acțiuni de verificare a legalității activității, verificare documente, acțiuni respectare regulament piață, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale agenților economici pentru extinderea suprafețelor de vânzare și pentru vânzarea produselor agricole pe aleile pieței.
– au efectuat ample acțiuni de verificare a zonelor predispuse aruncării gunoaielor din Municipiul Călărași (ieșirile din oraș, terenuri virane), identificând cetățeni care abandonau molozul pe domeniul public și alte deșeuri rezultate din constructii, procedând astfel la sancționarea acestora (Str. Varianta Nord, Rocadei , Oborul Nou, Prel. Dobrogei, Popa Șapcă – Măgureni, Parc regenerare, zona Tenaris, Str Sulfinei)
– au acționat cu două patrule mobile, pe raza Municipiului Călărași pentru menținerea curățeniei mai ales în zona platformelor de gunoi, zona centrelor comerciale.
– au desfășurat acțiuni pentru prevenirea deteriorării mobilierului urban din parcuri, aruncarea cojilor de semințe pe stradă și în parcuri, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public.
– au procedat la verificarea sesizărilor primite de la cetățeni cu privire la lucrări de construcții efectuate fără autorizație de construire, emisă de Primăria Călărași, precum și sesizări la fața locului, fiind depistate astfel o construcție fără autorizație de construire.

În perioada 01 –-31 octombrie 2023, polițiștii locali din cadrul Direcției Control Comercial și Protecția Mediului au legitimat 22 de persoane, au intervenit la 4 sesizări primite prin Dispeceratul Politiei Locale Călărași și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale (în valoare de 16.600 lei) și 4 avertismente verbale (OUG 92/2021 și H.C.L. 194/2023, Lg 61/1991, HCL 32/2017). Acestea au vizat regimul deșeurilor, ordinea și liniștea publică și autorizarea executării lucrărilor de construcții (înaintate Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Călărași pentru luarea măsurilor care se impun).