Ce trebuie să știi când închiriezi o mașină

Serviciile de rent a car devin din ce in ce mai populare in ultimii ani, peste tot in Europa.

Cu acest prilej, din ce in ce mai multe firme isi diversifica oferta, iar clientii ajung sa plateasca de multe ori cheltuieli care nu ar fi neaparat necesare, daca ar analiza mai atenti piata.

Îți oferim 5 trucuri pe care le poți folosi pentru a evita cheltuielile in plus sau stresul generat de alegerea unui serviciu de rent a car calitativ.

Închirierea unei mașini poate fi costisitoare, dar este adesea o parte necesară a unei călătorii. La fel ca prețurile de bilete de avion sau de hotel, tarifele pentru închirierea mașinilor pot fi relativ vagi și poate fi greu să îți dai seama ce reguli poti aplica pentru a economisi bani.

Deși imaginarea și estimarea preturilor de închiriere auto pot fi dificile, există câteva modalități ușoare de a economisi bani fără a fi nevoie să faci ajustări majore în planurile de călătorie.

1. Compara intotdeauna agentiile de rent a car – chiar si pe cele mai necunoscute.
Piata a inceput sa fie extrem de permisiva, iar lucrurile din acest domeniu se schimba rapid. Astfel, azi vei putea gasi o oferta, iar maine o cu totul alta oferta, chiar la aceeasi agentie. Imagineaza-ti atunci ce ai putea gasi daca vei compara 3 sau 4 agentii din acelasi oras.

2. Refuza asigurarea pe inchiriere, e posibil ca deja sa fii asigurat daca esti angajat.
Asigurarea este doar o alta modalitate a firmelor de rent a car sa faca bani. Daca esti angajat, mai mult ca sigur ca esti deja asigurat. In plus, iei masina de la firma pentru o calatorie, o zi, nu pentru o viata. Asigurarea este ceva de care te poti lipsi. In plus, firma auto la care ai masina asigurata e posibil aa asigure si masinile de rental service. Doar verifica acest aspect inainte.

3. Preia masina de la sediu, nu din oras sau de la alt punct de parcare
Daca este posibil, preia masina direct de la sediu. Daca va fi nevoie ca aceasta sa te astepte la
aeroport sau in alte puncte ale orasului, vei plati un cost suplimentar, uneori destul de
piperat.

4. Refuză serviciile extra GPS
Ai telefon pe care il poti folosi pe post de GPS. Smartphone-ul tau se va descurca la fel de bine ca oricare alt GPS sa te duca acolo unde ai nevoie. Nu mai plati in plus pentru un serviciu care il ai deja in buzunar.

5. Verifica plata pe saptamana, chiar daca ai nevoie de masina doar cateva zile
S-ar putea ca pretul sa fie destul de mic si sa poti lua o masina cu pret mai mic pe saptamana
decat pe doar 3 zile. Asadar, cand intrebi de pret, interesează-te de pretul saptamanal, nu de cel zilnic.

Unii au citit și asta: