Ce va face Adina Vălean dacă Crin Antonescu va deveni preşedinte al României

alegeri europarlamentare Calarasi (12)

Întrebată ce se va întâmpla cu cariera sa de europarlamentar în situaţia posibilă de a deveni „primă doamnă”, Adina Vălean a răspuns pentru infomuntenia.ro: „Cariera mea de europarlamentar va continua atât cât va dura mandatul pentru care mă angajez în continuare. E flatant să zică cineva că te afli în postura de prima doamnă… Numai că în România este o falsă idee că soţia preşedintelui este „prima doamnă”.

Conceptul de „prima doamnă” vine din SUA, acolo unde prima doamnă este o instituţie. În România nu e cazul. Aş spune că nevestele politicienilor, chiar şi ale preşedinţilor, sunt extrem de antipatizate şi că în general sunt acceptate câtă vreme sunt bio sau se ocupă de chestiuni de… femei. Nu sunt acceptate ca persoane implicate în politică. Acesta este un adevăr.

Şi atunci, sigur că dacă domnul Antonescu ar ajunge preşedinte, eu – în poziţia de membru al Parlamentului European mi-aş continua mandatul pentru că este un loc în care pot face politici care să conteze. De la Cotroceni, din poziţia de soţie a preşedintelui, nu poţi să faci politici care să conteze.”

Unii au citit și asta: