Ceaiul de măceșe, bogat în vitamina C, întărește sistemul imunitar

Ceaiul de măceșe este o băutură pe bază de plante pe care o poți prepara din fructul plantei de măceș (trandafir sălbatic). Îl poți utiliza în multe scopuri medicinale și cosmetice.

Ceaiul de măceșe este o băutură naturală pe care o poți prepara din fructul plantei de trandafir sălbatic (măceș). Fructul este partea rotunjită a plantei care se găsește chiar sub petale. Din acesta, oamenii obțin semințe, ulei esențial și extracte folosite în scopuri medicinale și cosmetice.

În ultimii ani, cercetătorii au efectuat mai multe studii cu privire la efectele sale asupra sănătății. Din acest motiv, experții cred că acesta contribuie la prevenirea mai multor boli.

Multe dintre beneficiile ceaiului de măceșe au fost documentate în literatura științifică. De exemplu, un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare subliniază faptul că măceșele au activitate antioxidantă grație compoziției lor fitochimice, care include substanțe precum:
* Vitamina C (acid ascorbic)
* Vitamina E
* Polifenoli
* Acizi grași esențiali
Asta nu înseamnă că acest produs vindecă bolile sau ajută în mod miraculos la îmbunătățirea sănătății. Pur și simplu, în cadrul unei diete echilibrate și al unui stil de viață sănătos, ceaiul de măceșe poate contribui la bunăstarea organismului. Mai jos, vei descoperi principalele sale avantaje.

Ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos
Datorită conținutului său de vitamina C și flavonoide, ceaiul de măceșe este considerat un supliment natural pentru întărirea sistemului imunitar. Un studiu publicat în Jurnalul Central de Chimie subliniază faptul că planta conține cantități semnificative de acid ascorbic, polifenoli și alte substanțe fitochimice care ajută la stimularea sistemului de apărare a organismului.

Un alt studiu efectuat de experți pe animale, publicat în revista științifică BioImpacts, a constatat că suplimentarea dietei cu extract concentrat de măceșe a contribuit la îmbunătățirea imunității. Cu toate acestea, nicio dovadă solidă nu demonstrează aceste efecte la om.

Citește mai mult: dozadesanatate.ro

Unii au citit și asta: