Ceaiul potrivit pentru tenul tău

Foarte multe persoane beau ceai numai atunci când sunt răcite, fără să știe că o ceașcă cu ceai este plină cu antioxidanți, vitamine și minerale numai bune pentru ten. Cu ajutorul lui scapi de riduri, redai luminozitate tenului, vindeci de acneea sau îți catifelezi pielea.

Ceaiul verde, soluția pentru mai multe probleme

Ceaiul verde este, probabil, unul dintre cele mai bune ceaiuri din lume. Bogat în antioxidanti, aminoacizi, vitamine (A, B, C și E) și minerale (cupru, mangan, fosfor), ceaiul verde te ajută să tratezi tenul cu acnee, îți protejează pielea de razele ultraviolete, păstrează tenul tânăr, îi redă strălucirea.

De asemenea, poți folosi ceaiul verde direct pe piele. După demachiere, înmoaie o dischetă demachiantă în ceai verde și șterge-ți tenul, mai ales dacă ai probleme cu acneea (este cunoscut efectul astringent, benefic în cazul porilor dilatați). Iar compresele aplicate cu regularitate în zona ochilor combat cearcănele.

Ceaiul negru îți hidratează tenul

Dacă visezi la un ten hidratat și luminos, trebuie să începi să bei ceai negru. Pentru persoanele cu părul închis la culoarea, ceaiul negru se folosește pentru a revigora nuanța. Se folosește o infuzie de ceai negru la ultima clătire. Dacă vrei să scapi de riduri, poți încerca să aplici comprese cu ceai negru, fără să clătești după.

Codițele de cireșe topesc celulita

Celulita este o problemă pentru foarte multe femei.

Pe lângă sport și o alimentație adecvată, putem să bem și ceai din codițe de cireșe deoarece au un efect diuretic şi proprietăţi depurative. Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime.

Citește mai mult: http://www.eva.ro/

Unii au citit și asta: