Ceaiuri din plante care combat constipația

Atunci când te confrunţi cu constipaţia, înainte de a apela la medicamente, care pot avea efecte secundare neplăcute, încearcă aceste ceaiuri de plante extrem de utile!
Constipația are cauze multiple și deseori poate fi greu să le identifici pentru a le remedia. Unui occidental obișnuit, în ziua de azi, îi ia 96 de ore pentru ca mâncarea să parcurgă întreg tranzitul intestinal, de la gură la capătul opus, ceea ce înseamnă că petrece în medie patru zile cu reziduuri alimentare în colon. Acest lucru poate crea un disconfort fizic major și duce la o reabsorbție a toxinelor prezente în intestine.

În mod ideal, un colon sănătos produce 2-3 scaune pe zi. Pentru a ajunge în acest punct trebuie să parcurgi un drum lung de încercări și greșeli pentru a găși echilibrul perfect între nutriție, mișcare fizică, hidratare și lipsa de stres. Înainte de a atinge pragul frustrării și de a apela la medicamente, care pot avea efecte secundare neplăcute, încearcă aceste ceaiuri de plante extrem de utile.

Ceai de mentă
Menta este un remediu tradițional străvechi pentru problemele de stomac, folosită contra greţurilor și stărilor de vomă. Principalul compus cu efecte terapeutice este mentolul, care încurajează mușchii intestinali să funcționeze normal și contribuie la eliminarea gazelor.

Ceai de fenicul
Feniculul este antispastic, ceea ce înseamnă că relaxează mușchii intestinelor și colonului ajutând materiile tranzitorii să circule mai ușor. Feniculul este folosit de obicei pentru constipație, colici și dureri cauzate de gazele intestinale. Zdrobește 1–2 lingurițe de semințe de fenicul într-un mojar, adaugă 2 căni de apă caldă și lasă la infuzat 5–10 minute.

Citește mai mult: viataverdeviu.ro

Unii au citit și asta: