in

Centru de Alertă Rapidă pentru consiliere și consultanță în domeniul energiei

InfoCons a lansat Centrul de Alertă Rapidă în Domeniul Protecției Consumatorilor de Energie.

Proiectul, inițiat de InfoCons, se află sub egida Federației Asociațiilor de Consumatori.
În cadrul acestuia, consumatorii au la dispoziție un număr de telefon unic – 021 9615, la care pot suna pentru consiliere și consultanță în domeniul energiei, precum și informații cu privire la depunerea unei sesizări. Aceștia pot depune sesizarea în format scris prin e-mail la adresa: sesizarienergie@infocons.ro , prin poștă la O.P. 53, C.P. 83, sector 4, București.

Drepturile consumatorilor de energie trebuie respectate atât la schimbarea furnizorului, cât și pe toată perioada semnării și desfășurării contractului.

“Pentru cei care au energie si un contract de furnizare, oare este un contract citit? Inteles? Primim facturi, dar le intelegem ? Stim ce citim, si de ce platim cat platim? Ne cunoastem obligatiile si drepturile de consumatori de energie? Stim ca exista pe piata mai multe companii diferite de la care putem cumpara energie? Ca exista concurenta? Exact ca si la telefonia mobila si fixa!

In 1990 era un singur furnizor de telefonie, astazi este o concurenta acerba, multe companii care ne ofera astfel de servicii. La fel este si în domeniul energiei. Anul 2016 este primul an in care pe piata de publicitate au aparut anunturi, clipuri video, la tv, radio, panotaj, ofertele companiilor de energie.

Deci, nu uita:
1) Poti sa-ti schimbi compania cu care ai contract;
2) Citeste contractul;
3) Ai grija ce cumperi si la ce pret;
4) Ai drepturi;
5) Ai si obligatii.
6) Fii informat “
Acesta este mesajul transmis de Sorin Mierlea, președinte InfoCons (Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor).

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Film cu Penelope Cruz, la Cinema Călărași (vezi trailer)

Raed Arafat, în vizită la Călărași