in

Cherestea, confiscată de polițiștii călărăşeni

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii călărășeni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Astfel, în ziua de 13 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Călărași, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Bucureşti, au efectuat un control pe linia respectării regimului silvic, la o societate comercială cu punct de lucru în localitatea Fundulea, județul Călărași.

La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat că o societate comercială din județul Vrancea a emis un aviz de însoţire a mărfii fără a respecta condiţiile prevăzute de lege, referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase.

Societatea din Vrancea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare a 15,8 m3 cherestea răşinoase în valoare de 8.484,6 lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, ccțiunile şi controalele în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare.