in ,

Chiriță: “Sunt oameni în Primăria Călărași care muncesc pentru încă doi care nu știu ce caută pe aici”

“Trebuie să începem cu reforma administrației locale. Este un proces care va fi destul de dureros, un proces pragmatic, dar necesar pentru că ajunge cu incompetența în administrația locală.

Trebuie să păstrăm doar acei oameni care vor și pot să-și facă treaba, iar cei care sunt incompetenți trebuie să plece acasă.” – declară Alexandru Chiriță, fost consilier în Consiliul Local Municipal Călărași și candidat al PRO România pentru funcția de primar al municipiului Călărași.

Chiriță spune că activitatea funcționarilor din Primărie va fi evaluată după ce își va lua în primire mandatul de primar al municipiului Călărași.

“Vom face un audit extern în zona resurselor umane. În funcție de concluzii, vom lua măsuri. Pe baza auditului și a unei evaluări personale va trebui făcută o reformă profundă în administrația locală.

O bună parte din ei (funcționarii din Primăria Călărași – n.r.) sunt cu siguranță buni profesioniști. Din păcate, după 8 ani în care au fost conduși într-un anume fel au intrat într-o stare de confort. Noi vom încerca să-i păstrăm doar pe cei care sunt profesioniști și ceilalți vor trebui să se reorienteze.”

Alexandru Chiriță pare că este la curent cu actuala stare de fapt din Primăria Călărași:

“Sunt oameni în Primăria Călărași care muncesc pentru încă doi care nu știu ce caută pe aici. Credeți că le este confortabil celor care muncesc și pentru ceilalți, ca să-i ducă în spate?! Nu cred.

Trebuie odată și odată să rupem pisica și să spunem adevărul! Dacă avem curajul să spunem adevărul, atunci există și premisa că se vor îndrepta lucrurile. Dacă ne învârtim mereu în jurul cozii, atunci nu o să facem nimic.”

Un doctor în echipa lui Chiriță

Alexandru Chiriță a spus, într-o întâlnire cu presa, că până la începerea campaniei electorale, vrea să arate care sunt oamenii cu care va face echipă. Candidatul Pro România a venit însoțit de medicul Vlad George Sarzea.

Sarzea a recunoscut că a venit în Pro România pentru că l-a cunoscut pe Alexandru Chiriță și are încredere în dorința acestuia de a face lucruri bune pentru Călărași.

Medicul Sarzea și-a terminat studiile universitare la București, în 2009, Rezidențiatul și l-a făcut în Franța, unde a lucrat până în 2017. S-a întors în Călărași, unde activează la Serviciul de Ambulanță al Județului Călărași. Acolo l-a cunoscut pe Chiriță, când acesta făcea parte din echipa managerială a unității. Acum, Sarzea face și gărzi la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Vlad George Sarzea spune că din calitatea sa de consilier local, pe care vrea să o obțină participând la alegerile locale din septembrie, vrea să se implice în acțiunile care pot duce la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

Medicul s-a arătat impresionat în mod neplăcut de modul în care se face activitatea de salubritate în municipiul Călărași. El apreciază că multe pubele din oraș sunt un adevărat focar de infecție:

“Sunt multe probleme care afectează sănătatea populației. De exemplu, salubritatea este deficitară în municipiul Călărași. Vreau să ajungem la nivelul pe care l-am văzut în occident, dar și în multe orașe din țară. Nu vreau ca pubelele să mai fie un focar de infecție. Un oraș curat este un oraș sănătos.” – spune Vlad George Sarzea.

Medicul pledează și pentru înființarea unei centuri verzi de protecție a orașului. Sarzea arată că o lizieră de copaci, la marginea municipiului Călărași, ar putea reduce substanțial poluarea care afectează orașul.

Written by infomuntenia.ro

Călărași: 7 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore

Călărași: A avut loc tratamentul de dezinsecție cu numărul 4