in

Chiselet: incendiu izbucnit de la jar căzut din sobă

incendiu-casa

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au acționat cu două autospeciale pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent la nivelul unei locuințe.

În data de 01.05.2015, ora 22.10, două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de locuință, proprietate individuală, aparținând lui George E.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără și mult fum la nivelul întregii case, construită pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, existând pericolul ca arderea să se extindă la gospodăriile și celelalte locuințe din imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă pe podea, unde se aflau materiale textile, ulterior arderea extinzându-se cu repeziciune.

Arderea a fost observată târziu de către fiul proprietarului, în vârstă de 10 ani, care a alertat vecinii.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 20 de minute.

În urma incendiului, au ars acoperișul casei (construit din lemn şi învelit cu țiglă), pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, elemente de mobilier din patru camere, aparatură electrocasnică, tocurile ușilor și ferestrelor, aproximativ 200 de kg materiale textile și materiale plastice, hârtie și documente, fiind totodată afectată de ardere și o magazie de aproximastiv 20 de metri pătrați, în care se aflau trei biciclete, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 30.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la vecinătăți, însă pompierii militari din cadrul Gărzii Chiselet au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.