in

Cinematograful din Călăraşi va fi reabilitat

Cinematograful din Călăraşi ar putea fi reabilitat în urma unui program desfăşurat de Ministerul Culturii şi , Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) RomâniaFilm.

La 1 martie, Regia Autonomă de Distributie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) RomâniaFilm va demara o campanie care are ca scop readucerea publicului în cinematografele din subordinea sa, ce include preţuri speciale şi o caravană de promovare a filmului românesc, anunţă Televiziunea Română.

Potrivit RADEF RomâniaFilm, începând cu data de 1 martie 2010, în toate sălile de cinema RADEF din România, ziua de marţi va fi “Ziua Porţilor Deschise – Cinema”, zi care va permite accesul liber la film pentru pensionari, elevi de gimnaziu şi persoane cu handicap. De asemenea, pentru publicul larg, în fiecare zi de marţi, preţul biletelor de acces în sălile de cinematograf din reţeaua naţionala RADEF va fi preţ unic – 5 lei.

Campania desfaşurată de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi RADEF precede strategia de reabilitare a unui număr mare de săli de cinematograf, săli aflate în principal în oraşele unde nu există cinematografe în folosinţă sau săli multiplex. Primele săli avute în vedere se află la Ploieşti, Craiova, Bistriţa, Botoşani, Hunedoara, Arad, Piatra Neamţ, Călăraşi, Vaslui, Buzău şi Brăila, urmând ca numărul sălilor reabilitate să ajungă la peste 30 în toată ţara.