Ciprian Pandea: “Vești bune pentru infrastructura feroviară din județul Călărași”

Vești bune pentru infrastructura feroviară din județul Călărași. Senatorul PNL Ciprian Pandea anunță aprobarea de către Guvern a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Reabilitarea liniei de cale ferată București—Constanța.

După modernizare, linia ferată poate suporta o viteză de maxim 160 km/h.
Valoarea totală a investiției este de aproape 80 de milioane de euro. Pentru stația Ciulnița, aflată pe teritoriul comunei Dragalina din jud. Călărași, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a peroanelor pe o suprafață de 6.560 mp. Durata de execuție a lucrărilor pentru stația Ciulnița este de 10 luni.

Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A.

Valoarea totală a investiției este de 394.075.000 lei, iar pentru stația Ciulnița, aflată pe teritoriul comunei Dragalina, sunt prevăzute lucrări de reabilitare a peroanelor (pe o suprafață de 6.560 mp) și de reabilitare a liniilor de cale ferată (pe o lungime de aproximativ 4 kilometri). Durata de execuție a lucrărilor pentru stația Ciulnița este de 10 luni.

Unii au citit și asta: