in

CJ Calarasi: Împrumut de 200 de miliarde lei pentru susţinerea proiectelor cu finanţare europeană

Consiliul judeţean Călăraşi a aprobat un proiect de hotărâre care prevede contractarea unui împrumut bancar în valoare de 20.000.000 RON. Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea proiectelor care beneficiază de fonduri externe nerambursabile – postaderare, de la Uniunea Europeană.

Proiectele cu finanţare externă nerambursabilă pentru care se va contracta împrumutul de 200 de miliarde de lei vechi sunt obiective de investiţii din domeniul reabilitării şi modernizării unor căi de acces rutier de pe teritoriul judeţului Călăraşi.

Mai exact, Consiliul judeţean Călăraşi are nevoie de bani pentru finalizarea următoarelor obiective: Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ 301, tronsonul Fundeni – Budeşti; Îmbunătăţirea accesului la reţeaua rutieră europeană de transport TEN – T7 în judeţul Călăraşi, prin reabilitarea şi modernizarea DJ 201B, pe traseul limita judeţ Ialomiţa – Valea Argovei şi DJ 303 pe traseul Valea Argovei – Mânăstirea; Modernizarea şi reabilitarea drumului judeţean DJ 303 tronsonul Călăreţi – Valea Argovei.