in

Clubul Lions Călăraşi a făcut o bucurie copiilor din Centrul de zi pentru persoane cu handicap

Membrii Clubului de caritate LIONS Călăraşi au făcut, marţi, 8 noiembrie, o bucurie copiilor de la Centrul de zi pentru persoane cu handicap din Călăraşi – o asociaţie care trăieşte cu sprijinul autorităţilor şi contribuţia benevolă a călărăşenilor sensibili la problemele oamenilor cu diferite grade de dizabilităţi.

Silviu Drăgan – fondator LIONS Călăraşi, Liviu Florescu – preşedinte al clubului şi membrii Marinela Drăgănescu, Alina Jipa şi Marius Moldovan au oferit copiilor de la Centrul de zi pentru persoane cu handicap din Călăraşi pachete cu haine şi dulciuri graţie sprijinului oferit de Daniel Purcărea – un tânăr şi sufletist om de afaceri.

Emoţionat a fost momentul în care copiii şi tinerii din Centrul de zi pentru persoane cu handicap din Călăraşi au mulţumit inimoşilor donatori prin intermediul unui moment artistic, cu poezie şi cântec, în ciuda dificultăţilor datorate unor dizabilităţi psihice ori motorii.

Elena Tulpan, preşedinta Asociaţiei de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – filiala Călăraşi ne-a declarat că în cadrul Centrului de zi pentru persoane cu handicap din Călăraşi sunt oferite servicii sociale de psihopedagogie şi logopedie, consiliere prsihologică, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor şi aptitudinilor necesare adaptării în mediul social.

Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de service prin voluntariat din lume. În prezent este reprezentată în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.300.000 de membri.
În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.
Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iarsigla are ca element figurativ doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei.

Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de comuniune între toţi oamenii în privinţa ajutorului umanitar prin intermediul voluntariatului, prin implicarea în comunitate şi prin cooperare la toate nivelele atat naţionale cât şi internaţionale.