Cluburile ecOprovocarea: Ce liceu din Călărași a obținut locul I

Asociația ViitorPlus anunță rezultatele celei de-a IX-a ediții a proiectului educațional “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj”, ce are ca obiective principale motivarea, îndrumarea tinerilor pentru a deveni noi lideri în domeniul protejării mediului și îmbunătățirea stării naturii în comunitățile din care aceștia fac parte.

Peste 5.100 de elevi și profesori voluntari din 7 licee au participat în anul școlar 2018-2019 la cea de-a IX-a ediție a proiectului “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” și au derulat activități de protejare a mediului, precum: plantări de arbori, colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, curățarea spațiilor verzi, târguri cu schimb de produse reutilizabile, campanii de conștientizare.

Împreună au reciclat 12.550 kilograme de deșeuri, au plantat aproape 11.700 de puieți, au strâns peste 1.200 de saci de deșeuri din areale naturale, au derulat 51 campanii de conștientizare a importanței unui stil de viață ecologic, au organizat aproape 165 de târguri de economie circulară, adică aproape 14 mii de obiecte care au fost refolosite în loc să fie aruncate.

Povestea ecOprovocarea începe în anul 2010 când, în comunitățile Călărași și Sălaj, la inițiativa TenarisSilcotub, ViitorPlus a conceput și organizat proiectul “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” menit să susțină tinerii pe termen lung pentru a dobândi cunoștințe, abilități și valori pentru dezvoltare durabilă și dezvoltare personală și a le transforma într-un stil de viață sustenabil.

Anul acesta, au participat elevi și profesori din 4 licee din Călărași: Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Danubius si Colegiul Economic și au concurat cu 3 licee din județul Sălaj: Colegiul Național Silvania și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, din Zalău, și Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, din Jibou.

În Călărași, s-a remarcat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, datorită echipelor conduse de către două eleve pasionate de protecția mediu. Au câștigat detașat la categoriile activități de igienizare și târgurile cu schimb de produse reutilizabile, cu punctaj dublu față de locul II. De asemenea, Colegiul Economic a câștigat locul I la categoria reciclare.

Unii au citit și asta: