in

Cod roșu de vânt: Echipele Rețele Electrice Dobrogea au intervenit pentru 5 000 de clienți din Călărași

Echipele Rețele Electrice Dobrogea, împreună cu cele transferate de la zona Muntenia și personalul contractorilor au reușit să restabilească în timpul nopții de sâmbătă și în cursul zilei de duminică, 19 noiembrie, alimentarea cu energie pentru circa 93% dintre clienții afectați de vremea severă – cod roșu de vânt cu viteza de peste 100 kilometri pe oră și precipitații semnificative.

Duminică, ora 16, eforturile combinate ale tehnicienilor se concentrau pe restabilirea funcționării rețelelor care deservesc circa 20.000 de clienți, din care aproximativ 12.000 în județul Constanța, 4.000 în județul Tulcea și 5.000 în Călărași.
La ora 20:00, numărul clienților care aveau alimentarea întreruptă ca urmare a incidentelor provocate de vreme în rețelele de medie tensiune era de circa 7000, din care aproximativ 6.000 în județul Constanța.

Eforturile echipelor de intervenție s-au concentrat în continuare pe remedierea incidentelor apărute pe liniile de medie tensiune.
Intervențiile au fost îngreunate de vremea severă, în special în județele Constanța și Tulcea. A fost necesară colaborarea cu autoritățile centrale și locale pentru a remedia avariile.