in

Colaborare între Poliţia din Calarasi şi cea din Silistra

În perioada 01 iulie – 30 august a.c., la nivelul Judeţului Călăraşi şi în localitatea Silistra, Bulgaria, au fost organizate 9 acţiuni comune, la care au participat  echipaje mixte ale poliţiei rutiere române şi bulgare, pe tronsoanele de drum care converg către frontiera româno-bulgară, anunţă Biroul de Presă al IPJ Calarasi.

Activităţile desfăşurate au vizat îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între autorităţile de aplicare a legii din cele două state, creşterea capacităţii de reacţie a poliţiilor celor două state, îmbunătăţirea schimbului de date pentru soluţionarea problemelor operative din domeniul siguranţei publice,

; creşterea securităţii traficului rutier, respectiv a eficienţei controalelor pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă regulile de circulaţie, precum şi identificarea vehiculelor furate sau care nu îndeplinesc condiţiile legale de a fi admise în circulaţia pe drumurile publice.

Acţiunile comune s-au desfăşurat în zilele de vineri şi duminică, când valorile de trafic spre şi dinspre frontiera româno-bulgară înregistrează valori semnificative, punctele de control vizând în special tronsoanele de drum ce converg către trecerea frontierei Ostrov-Silistra.

În urma activităţilor desfăşurate, pe teritoriul Judeţului Călăraşi, au fost verificate 526 de autovehicule înmatriculate în România şi 141 în Bulgaria, fiind aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 38.165 lei. Au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare, fiind constatate şi 3 infracţiuni.

Pe teritoriul Bulgariei, au fost verificate 116 autovehicule înmatriculate în Bulgaria şi 43 în România, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale. Au fost reţinute 2 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare, fiind constatate 2 infracţiuni.