Colegiul Agricol din Călărași va fi modernizat

Colegiul Agricol „Sandu Aldea” Călărași” va beneficia de mai multe lucrări de reabilitare și modernizare, în urma unui contract de finanțare.

Contractul a fost semnat miercuri, 23 decembrie 2020, la sediul Primăriei Municipiului Călărași.

Finanțarea se va face din Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul „Modernizarea, reabilitarea și echiparea Colegiului Agricol „Sandu Aldea” Călărași” face parte din Axa Prioritara 4.5 destinată învățământului liceal tehnologic și are o valoare totală eligibilă de 3.060.187.53 lei (aproximativ 620.000 euro). Municipiul Călărași, in calitate de beneficiar, contribuie cu 2%, adică cu suma de 61.203,74 lei.

Prin proiect vor fi realizate, timp de 18 luni, lucrări de construire și amenajare a mai multor obiective din incinta colegiului, și anume:
– se va reabilita acoperișul Corpului C2 (corpul nou al colegiului);
– se vor desființa Anexa Corp C7 și C16 (magazii situate în prezent pe aleea de acces din str. București);
– se vor trasa marcaje pe platformele existente pentru asigurarea unui spațiu destinat instruirilor interne, necesare unității de învățământ;
– se va construi o seră cu suprafața de 504 m2 ce va fi utilizată de către elevii școlii, în scop educațional în timpul orelor de practică;
– se va realiza un solar cu o structura confecționată din țeavă de oțel galvanizat utilizat în orele de practică;
– se va construi remiza auto cu săli de clasă destinate orelor de practică;
– se va realiza amenajarea peisagistică;
– se vor dota atelierele de agricultură și cel de mecanică si lăcătușerie cu diverse echipamente, instrumente și unelte/scule pentru desfășurarea orelor de practică.

Unii au citit și asta: