in

Complexul de Servicii Sociale Perişoru, o șansă pentru copiii separați de familie

Complexul de Servicii Sociale Perişoru asigură servicii sociale cu cazare pentru copii/tineri separați de familie, cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani sau cel târziu până la 26 de ani pentru cei ce continuă școala, ca urmare a stabilirii plasamentului în condițiile legii.

Capacitatea complexului este de 96 de locuri repartizate câte 12 locuri în fiecare vilă (6 camere cu 2 locuri), cameră de zi pentru vizionări TV, activități culturale, educative, spatiu pentru servirea mesei, grupuri sanitare proprii.
În prezent sunt ocupate 70 de locuri din cele 96 disponibile.

Este centrul care înregistrează cele mai importante dificultăți de relaționare cu beneficiarii, majoritatea fiind adolescenți cu nevoi specifice.
În același timp, este centrul care a reușit de-a lungul timpului să asigure integrarea profesională a unui număr mare de tineri.

Complexul de Servicii Sociale Perișoru a fost înființat prin reorganizarea Centrului de plasament “Sfântul Ștefan” și funcționează pe amplasamentul fostei Case de copii cu școala generală, în clădirile și pe terenul donate de proprietarul D. N. Seceleanu, în anul 1927. La vremea respectivă, pe acest teren funcționa Școala de agricultură pentru copiii din regiune, alături de care au fost crescuți și educați 60 de copii orfani din București. Unitatea a beneficiat, începând cu anul 1991, de programul “FIL ROUGE”, derulat de Crucea Roșie Geneva și Fundația PRO VICTIMIS din Elveția.

Programul s-a derulat în două etape, urmărind îmbunătățirea condițiilor de creștere și educare ale copiilor, stabilirea unor legături afective între copiii din centru și familii din Elveția, perfecționarea metodică a educatorilor și organizarea vacanțelor copiilor. Începând cu anul 1998, casa de copii s-a separat de școală, fiind preluată de DGASPC și Consiliul Județean Călărași. În cadrul acestui program, construirea celor 8 vile destinate copiilor a făcut posibilă trecerea de la sistemul de tip internat la sistemul de tip “familial” de creștere și educare a copiilor.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Film bazat pe fapte reale, la Cinema Călărași (vezi trailer)

Cambrai

La zi: 20 noiembrie – curiozităţi, aniversări