in

Comuna Fundeni are, acum, ieşire la Autostrada A2

drum Fundeni Autostrada A2
foto: www.b365.ro

Dezvoltatorul imobiliar belgian Liebrecht & wooD a inaugurat, marţi, un nou drum de acces către Autostrada Soarelui. Drumul asigură accesul către Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa de la viitorul centru comercial Cernica Park, care va fi inaugurat în 2017, dar şi localităţile Cernica şi Fundeni, anunţă b365.ro

La evenimentul inaugural au participat şi primarul comunei Fundeni, Gheorghiţă Cărtuşanu şi prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob.

Cei 4 km de drum au fost construiţi de Liebrecht & wooD Group în colaborare cu autorităţile locale din Cernica şi Fundeni, (judeţul Călăraşi), dar şi de autorităţile de reglementare relevante inclusiv Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Direcţia Regiunea de Drumuri şi Poduri Bucureşti (DRDP), Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR), şi Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor (SNGA). Finalizarea drumului aduce beneficii importante locuitorilor din zonă, ei se pot bucura acum de o reducere cu 30 de minute din timpul călătoriei spre centrul oraşului. În viitor, drumul va garanta, de asemenea, şi un acces direct către Cernica Park – un project de retail în valoare de cca. 110 milioane de euro.

Cernica Park nu va fi doar un centru comercial, ci o investiţie pe scară largă ce va stimula economia şi va crea multe oportunităţi de locuri de muncă în zonă. Proiecul are toate premisele pentru a deveni un loc ideal şi uşor accesibil pentru cumpărături frecvente, dar şi o destinaţie perfectă de recreere pentru locuitorii oraşelor din jur, inclusiv Bucureşti şi Constanţa, deservind 3 milioane de locuitori pe o rază de 90 min.

“Suntem încântaţi să inaugurăm noul drum care oferă navetiştior acces uşor către locul de muncă, şcoli şi alte facilităţi. Este un privilegiu pentru noi să fim parte din proiectul Cernica Park şi sperăm că acesta este doar începutul unei colaborări pe termen lung. Parteneriatul cu Liebrecht & wooD consolidează potenţialul de creştere al zonei şi oferă locuitorilor o varietate de oportunităţi în viitorul apropiat.” – a spus Gheorghiţă Cărtuşanu, primarul Fundeni.