Concert folk cu Ovidiu Mihăilescu, la Muzeul Municipal

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, Muzeul Municipal Călărași şi Primăria Municipiului Călărași organizează evenimentul de muzică folk „O seară de toamnă cu prietenii – Ovidiu Mihăilescu”.

Spectacolul începe la ora 19:00 și are loc la Muzeul Municipal din Călărași.

Va fi un dublu eveniment: concert folk și lansarea noului album al artistului, „Eroi ai muncii”.

Intrarea se face pe bază de bilet (25 de lei) sau în urma achiziționării unui CD.

Locurile sunt limitate. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0728 095 702.

Ovidiu Mihăilescu se îndrăgostește de muzica folk ascultând Mircea Baniciu și Valeriu Sterian. Cântă la chitară de la vârsta de 17 ani. Din 1984 se alătură echipei de folkiști a Cenaclului Vouă (nume ca Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu) alături de care participă la peste 300 de spectacole în țară.
În 2004 lansează volumul de poezii Aici sunt anii Dumneavoastră… .
Primul album, Cowboy-ul Nelu, îl lansează în 2007. În perioada 2007-2008 apare în concerte alături de Daniel Iancu si (Daniel Fat) cu care și colaborează la câteva melodii de pe albumul Cowboy-ul Nelu. Următorul album, Cipilica, este lansat la Silver Church în București în 2009.

Urmează O lume de vis, album de traduceri care cuprinde 12 cover-uri internaționale, traduse și interpretate de Ovidiu Mihăilescu în 2013.În 2014 apare cu Academia Cațavencu în seria Academia de Folk albumul Parlamescu, care selectează câteva din melodiile politice ale folkistului.

În perioada 2012-2015 pune bazele proiectului folk-rock Ovidiu Mihăilescu și Trupa Joi, alături de Alex Cismaru, Radu Valean și Ciprian Diaconu.

În 2017 lansează, alături de Alex Cismaru și Alex Nichita, albumul Toamna Brun. Se adaugă alte peste 300 de spectacole în diverse locații din țară, la Festivalurile mari de umor și la diverse evenimente regionale, dar și în proiecte de promovare a umorului în rândul tinerilor din licee și facultăți.

Activează și ca organizator de seri de folk la cluburile Watt, Corossroads, Mojo, Spice. (Sursa – Wikipedia)

Unii au citit și asta: