Concurs “Cangurul lingvist” pentru elevii din clasele III-XII

cangurul lingvistToţi elevii din clasele III- XII, pasionaţi de studiul limbilor străine, sunt invitaţi să participe la cea de-a V-a ediţie a concursului Cangurul Lingvist.

Competiţia este organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Fundaţia pentru Integrare Europeană SIGMA şi Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Serviciilor Culturale ale Ambasadei Franţei, Delegaţiei Wallonie-Bruxelles la Bucureşti, Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Ambasadei Spaniei, Ambasadei Elveţiei. Ambasadei Canadei, Ambasadei Germaniei, British Council şi al Institutului Cervantes.

Cangurul Lingvist se desfăşoară în două secţiuni: franceză-spaniolă (13 noiembrie 2009) şi engleză-germană (27 ianuarie 2010). Pot participa elevii claselor III–XII care vor să-şi verifice nivelul cunoştinţelor de limbă, civilizaţie şi cultură. Participanţii trebuie să rezolve în 60 de minute un test grilă care conţine 50 de întrebări cu grade progresive de dificultate. Elevii au posibilitatea să opteze, la fiecare pereche de enunţuri, pentru o limbă sau alta (franceză/spaniolă, respectiv engleză/germană). Subiectele, concepute şi selectate de echipe de profesori români şi străini, sunt grupate pe niveluri de învăţământ.

Toţi concurenţii vor primi ca premiu de participare o revistă conţinând subiectele de concurs  şi o diplomă, iar elevii cu cele mai bune rezultate din şcoală vor fi răsplătiţi cu premii în cărţi Câştigătorii la nivel naţional vor fi stabiliţi în urma unei Probe de Baraj, care se va desfăşura în luna aprilie 2010.

La ediţia trecută, câştigătorii au fost premiaţi cu excursii şi tabere în Anglia, Grecia, Croaţia, Turcia sau locuri în Tabăra Internaţională Cangurul de la Poiana Pinului (judeţul Buzău).

Pentru anul şcolar 2009-2010, înscrierile se vor desfăşura în şcoli astfel: pentru secţiunea franceză-spaniolă, în perioada 21 septembrie – 23 octombrie 2009, iar pentru secţiunea engleză – germană, în perioada 16 noiembrie – 18 decembrie 2009.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute telefonic la 021 243 40 35, 021 243 40 36, 0314025225 sau pe site-ul www.cangurul.ro.

Unii au citit și asta: