Concurs de mâncat hot-dog

La restaurantul Nathan’s din Coney Island, Brooklyn, New York, pe 4 iulie al fiecărui an, de 95 de ani încoace, se ţine concursul pentru stabilirea recordului “cei mai mulţi hot dogs mâncaţi în 12 minute”.

Unul dintre campionii la mâncat rapid, legendarul japonez Takeru Kobayashi (zis Tsunami) nu va lua parte la concursul de anul acesta, din cauza unor neînţelegeri contractuale.
Kobayashi a câştigat prima oară acest concurs în 2001, însă în ultimii ani a fost detronat de Joey “Jaws” Chestnut, care a reuşit anul trecut să-şi doboare propriul record, consumând în doar 10 minute 68 hot-dogi.

Concursul îşi are obârşia între-o legendă, care spune că pe 4 iulie 1916, patru imigranţi au organizat un concurs de mâncat hot-dog, chiar în locul în care se ţine astăzi întrecereal, în urma căruia a fost desemnat cel mai … patriot dintre ei.

De atunci, competiţia inedită a fost organizată an de an.
Evident, numărul competitorilor şi al publicului a crescut, astfel că aproximativ 20 de mâncăcioşi se întrec în a-şi demonstra patriotismul, în timp ce peste 30.000 îi susţin, din tribune. (sursa: AGERPRES)

Unii au citit și asta: