in

Concurs în școli, despre prevenirea violenței. Cine participă

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași au demarat 4 proiecte pentru eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice (bullying) care se manifestă în unitățile de învățământ preuniversitar.

În cadrul proiectelor vor fi desfășurate activități, în perioada ianuarie-iunie a.c., în următoarele unități de învățământ preuniversitar: Școala Gimnazială nr. 1 Dragalina, Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu din municipiul Călărași, Școala Gimnazială nr.1 Perișoru și Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din municipiul Călărași.

Începând cu data de 30 ianuarie a.c., – Ziua internațională pentru nonviolență în școală, la nivelul fiecărei unități școlare participante în cadrul proiectelor, va fi lansat un concurs pe tema elaborării unor materiale informativ – preventive: un afiș (format 100×70 cm) și un clip video (durata de maxim 3 minute) care să transmită mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

Concursul se va adresa tuturor claselor de gimnaziu din unitatea de învățământ, materialele realizate fiind rezultatul efortului întregului colectiv de elevi, ce va fi coordonat în acest scop de către profesorii diriginți.

La nivelul fiecărei școli va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii.
Ulterior, la nivelul fiecărui județ va fi desemnată o singură școală câștigătoare, în baza votului reprezentanților instituțiilor partenere în proiect.
Va fi realizată o etapa de selecție națională, la care vor fi înscrise școlile desemnate câștigătoare de la nivel județean.

Filmul săptămânii, la Cinema Călărași (vezi trailer)

Capul Horn

La zi: 29 ianuarie – curiozităţi, aniversări