in

Concurs Naţional „Drepturile Omului şi Migraţie”

Univ-Romano-Americana

Centrul de Drepturile Omului si Migratie din cadrul Universitatii Romano-Americane organizeaza cea de a doua editie a „Concursului National de Drepturile Omului si Migratie”, ce va avea loc in perioada 26 – 29 octombrie, in Bucuresti.

Concursul are ca obiectiv general incurajarea studentilor si masteranzilor interesati de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica in identificarea si solutionarea unor probleme juridice de drepturile omului si migratie, intr-un mediu simulat. Concursul promoveaza valorile etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea, munca in echipa si comunicarea interpersonala.

Probele Concursului au caracter stiintific, aplicativ, socio-educativ si juridic.
Participarea la Concurs este complet gratuita si deschisa tuturor celor interesati de aceasta activitate – studenti sau masteranzi inscrisi la o institutie de invatamant superior de stat sau particular, cetateni romani, pe baza inscrierii in grupul-tinta.
Se vor acorda burse de participare (pentru cazare, masa, transport) precum si 4 premii in valoare totala de 5.000 lei. Premii speciale suplimentare vor fi oferite de catre partenerii Concursului: UNHCR – Reprezentanta in Romania, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Germaniei, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Olandei si Ambasada Israelului la Bucuresti.

Participarea la Concurs presupune parcurgerea urmatorilor pasi:
1. inscrierea la Concurs – se face prin completarea formularelor prevazute la sectiunea Inscriere si transmiterea lor, in original, organizatorilor (pana cel tarziu in data de 20 octombrie 2015 documentele trebuie sa ajunga la organizatori);
2. parcurgerea individuala a pregatirii online prin consultarea materialelor didactice si a bibliografiei recomandate (1 – 27 octombrie);
3. participarea studentilor si masteranzilor la cursurile intensive organizate in cadrul Concursului, desfasurate in incinta Universitatii Romano-Americane. Participantii vor primi burse care constau in acoperirea cheltuielilor de transport, cazare si masa – in functie de nevoile acestora (26-27 octombrie);
4. selectarea participantilor pentru etapa practica a Concursului pe baza punctajului obtinut la testul stiintific organizat dupa perioada de pregatire online si „in clasa” (28 octombrie);
5. premierea celor mai bune echipe si a celor mai buni studenti. Toti participantii vor primi diplome, iar cel mai bun student si cea mai buna echipa in competitie vor fi premiati in bani (valoare totala de 5.000 lei). Partenerii Concursului vor oferi premii speciale celor mai bune echipe in competitie pe domeniile lor de interes (29 octombrie).

Activitatea este organizata in cadrul proiectului „SCOALA PRACTICA: Inovare in invatamantul superior si succes pe piata muncii”, POSDRU/156/1.2/G/132920, implementat de Universitatea Romano-Americana in colaborare cu Centrul de Resurse Juridice.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Depresia, scenariul unei vieţi fără iubire

La volan, fără permis de conducere